Podrobnosti zavarovanja WIZ Kolo

WIZ Kolo zavarovanje je - pripravljeno za vas, ki se radi rekreirate ali enostavno kolo uporabljate za vsakdanja opravila oziroma se ob koncu tedna odpravite na kolesarski izlet.

Komu je zavarovanje namenjeno?

Zavarovanje lahko sklenete odrasli od 14 do 75 let, ki se vozite s klasičnimi kolesi in tudi električnimi kolesi, ki po zakonu ne potrebujejo registracije.

Kaj zavarovanje krije?

WIZ Kolo vam nudi naslednja kritja:
  • Nezgodno zavarovanje s progresijo* in
  • Zavarovanje odgovornosti
Nezgodno zavarovanje kolesarja vključuje škodne primere nesreče s kolesom. Zavarovanje vključuje primer trajne nezgodne invalidnosti s progresijo (13.000 € zavarovana vsota) in primer nezgodne smrti (6.500 € zavarovalna vsota). *Invalidnost s progresijo pomeni, da če je ocenjena invalidnost nad 50 %, se vsak odstotek nad 50 % podvoji. Zavarovanje velja v Evropi. Poleg rekreativne uporabe ste zavarovani v času sodelovanja na amaterskih tekmovanjih, medtem ko udeležba na profesionalnih tekmovanjih ni zajeta.

Zavarovanje odgovornosti pokriva škodo, ki jo kot kolesar lahko naredite tretjim osebam ali njihovemu premoženju. Zavarovalna vsota je 20.000 € (za enega ali več dogodkov letno). Odbitna franšiza oziroma vaša soudeležba ob škodnem primeru je 10% od izplačanega zneska odškodnine, minimalno 250 EUR. Zavarovanje je velja v Evropi. Kritje velja tudi, če uporabljate izposojeno kolo (npr. najem kolesa na dopustu).

Kako sklenem WIZ Kolo?

Zavarovanje sklenete enostavno s klikom na gumb, vzelo vam bo le 2 minuti. Plačate lahko prek Paypal-a in UPN naloga. Za sklenitev zavarovanja potrebujemo le osnovne osebne podatke (EMŠO, naslov), E-mail, da vam pošljemo polico in pa vnos željenega datuma pričetka zavarovanja.


 KRITJA OPIS
Zavarovanje odgovornosti kolesarja:  ✓

Zavarovalna vsota: 20.000 €
Franšiza: 10 % od odškodnine oz. min. 250 €
Kritje velja pri uporabi koles in električnih koles (tudi v časi izposoje kolesa)
Območje kritja: Evropa

Nezgodno zavarovanje kolesarja:  ✓

 
Nezgodna invalidnost s progresijo*: 13.000 €
Nezgodna smrt: 6.500 €
Brez franšize
Območje kritja: Evropa

Kasko zavarovanje kolesa:  X Ni vključeno


Za zavarovanje veljajo splošni pogoji WIZ Kolo paket (01-ODG-01/17 in 01-NEZ-01/08), objavljeni tukaj.

V primeru dodatnih informacij ali če želite skleniti zavarovanje za več kot 1 osebo, nas lahko kontaktirate na email info@wiz.si ali pokličete na 080 11 10.
Z veseljem vam bomo pomagali, ekipa WIZ.